Boogschutter -- Sagittarius, 9th sign of the zodiac; one born under the sign of Sagittarius (November 23 -

Boogschutter, 9de beeld van de dierenriem; geboren tussen (23 November - 23 December)


 

 

 

   

Element:

Vuur

Kwaliteit

Beweeglijkheid

Heerser:

Jupiter

Symbool:

de Boogschutter

 De Boogschutter is de mythische centaur, een schepsel met de achterkant van een paard en de borstkas, het hoofd en armen van een man. Dit duidt op een gecombineerde aard, een samensmelting van mens en beest, van instinct en rede. Deze paradox in de aard van dit teken is desondanks moeilijk te ontdekken, de innerlijke strijd uit zich alleen in de vorm van plotseling een veranderlijke opwellingen van geestdrift. Het streven van Sagittarius is er dan ook gericht voornoemde tegenstellingen te verzoenen.

    De combinatie van bewegelijkheid en vuur maakt het teken onstabiel; de Boogschutter laat zn voornemens vaak weer vallen vr ze uitgevoerd zijn. De aard van een Boogschutter heeft dan ook veel weg van een vliegende pijl; het is beter  op weg te zijn dan aan te komen. Bij dit teken horen lange reizen, fysiek maar ook spiritueel.

Omdat de Boogschutter het teken van Jupiter  is, de god van de wijsheid, zijn zijn reizen veelal experimentele ontdekkingsreizen, in godsdienst, filosofie of in de kunst, met daarbij de wens om de menselijke geest naar een hoger plan te voeren. Hij is vaak bezeten van de lust tot zwerven en niet zelden heeft zijn queste als doel de waarheid te vinden. De les die een Boogschutter moet leren is dat ook de naakte waarheid, echter moeilijk, zo niet onmogelijk, te vinden is.

De grote kracht van dit teken is zijn optimisme en geestdrift; de zwakke plek is zn onpraktische instelling. Als zn geloof maar groot genoeg is, vormt gebrek aan materiaal succes voor hem geen bezwaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

f Boogschutter
Voor bestelling click op de foto:
Hiervoor wordt u door gelinkt naar de kunstenaars website van Artleader
Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK)
Dit is een stichting zonder winstoogmerk die opkomt voor de belangen van professionele beeldend kunstenaars in Nederland.  BOK is anno 2018 de meest actieve organisatie in de professionele beeldende kunstsector.

  Beeldend kunstenaar Joek van Draanen Sterrenbeelden     Contact / Informatie - eMail