Leeuw -- Leo, 5th sign of the zodiac, one born under the sign of Leo (July 24 - August 24)

Leeuw, 5de beeld van de dierenriem, geboren tussen (24 Juli - 24 Augustus)


 

 

 

 

 

Element:

Vuur

Kwaliteit

Vast

Heerser:

de Zon

Symbool:

de Leeuw

 

Een  vuurteken, geregeerd door de Zon en gesymboliseerd door de Leeuw, de koning der wildernis. Dit is het meest egocentrische, trotse en pronkerige teken. Op hun best zijn Leeuwen creatief, kunstzinnig, kleurrijk, edelmoedig, eerlijk en warmhartig, en leiders van nature. Ze kunnen echter makkelijk doorslaan naar buitengewone ijdelheid, buitensporigheid en egoïsme. Ze hebben een publiek nodig om voor te kunnen stralen. Zelfs rustige leeuwen willen graag indruk maken; ze beoordelen hun eigen status aan de hand van de reacties van hun gehoor. De mythe van Leo is dan ook de mythe van de koning, maar in de realiteit wordt bij het echte koningschap de persoonlijke macht van de koning geëvenaard door plichten en verplichtingen. Ook de egocentrische Leeuw moet met maatschappelijke verantwoordelijkheid leren omgaan. Dit kan het aanvaarden van een verandering van de persoon inhouden, maar voor dit koppige teken is dit bijzonder moeilijk.

Het kan soms moeilijk zijn om van Leeuwen te houden of er mee samen te werken. Ze regeren onvriendelijk op elke vorm van beperking, maar leven op als je hen zoveel mogelijk ruimte en vrijheid geeft. De ideale carrière voor hen is toneelspeler en men vindt ze dan ook vaak in werk dat met theaters te maken heeft. De theaterwereld is een wereld van klatergoud en Leeuwen kan men herkennen aan hun kleurige kleding, waarbij rood en goud de favoriete kleuren zijn. Vaak zijn Leeuwen goed gebouwd en hebben ze rood haar.

In de medische astrologie is dit teken verbonden met problemen met rug, hart en bloedsomloop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b Leeuw

 

Voor bestelling click op de foto:
Hiervoor wordt u door gelinkt naar de kunstenaars website van Artleader
Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK)
Dit is een stichting zonder winstoogmerk die opkomt voor de belangen van professionele beeldend kunstenaars in Nederland.  BOK is anno 2018 de meest actieve organisatie in de professionele beeldende kunstsector.

  Beeldend kunstenaar Joek van Draanen Sterrenbeelden     Contact / Informatie - eMail