Schorpioen -- Scorpio, 8th sign of the zodiac; one born under the sign of Scorpio (October 24 - November 23)

Schorpioen, 8de beeld van de dierenriem; geboren tussen (24 October - 23 November)


 

 

 

 

 

Element: Water Kwaliteit Vast
Heerser: Mars met Pluto als medeheerser Symbool: De Schorpioen

Scorpio heeft van alle tekens de meeste diepgang en is genoemd naar de Schorpioen, het schepsel dat het liefst in het donker woont en met een scherpe steek reageert als het gestoord wordt. De intense emoties van dit teken worden versterkt door Mars en krijgen een dwangmatig trekje mee van Pluto. Dit alles wordt in een harde gietvorm geperst doordat het een vast teken is. Schorpio types ontwikkelen vaak een hartstochtelijke belangstelling en toewijding voor bepaalde idealen waarvoor ze zich met ware doodsverachting inzetten. Zij die sterk onder invloed van dit teken staan, voelen instinctief het verschil tussen goed en kwaad en hoewel dit soms strijdig is met de algemeen aanvaarde moraal,verstrekt het hen niettemin een sterke persoonlijke motivatie. Schorpioenen worden soms erg verliefd, maar als ze gekwetst of afgewezen worden, zitten ze urenlang op wraak te broeden. Ze zijn meestal ge´nteresseerd in dingen die diepgaand, duister en mystiek zijn. Ze kunnen psycholoog, therapeut, archeoloog, historicus, genezer, mijnwerker, speleoloog, astronoom, astroloog of detective worden alsook lid van geheime genootschappen of politieke groeperingen.

De oplossing van een Schorpioen voor een probleem is meestal radicaal te veranderen. Zijn kleuren, rood en zwart, zijn de kleuren van de vlag van het anarchisme.

De zwakte van dit teken is zijn onbuigzaamheid en tegenzin om te veranderen, zijn kracht is totale inzet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e Schorpioen

 

Voor bestelling click op de foto:
Hiervoor wordt u door gelinkt naar de kunstenaars website van Artleader
Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK)
Dit is een stichting zonder winstoogmerk die opkomt voor de belangen van professionele beeldend kunstenaars in Nederland.  BOK is anno 2018 de meest actieve organisatie in de professionele beeldende kunstsector.

  Beeldend kunstenaar Joek van Draanen Sterrenbeelden     Contact / Informatie - eMail