Steenbok -- Capricorn, 10th sign of the zodiac; one born under the sign of Capricorn (December 23 - January 21)


Steenbok 10e beeld van de dierenriem: geboren tussen (23 december - 21 januari)


 

 

 

 

 

Element: Water Kwaliteit Hoofd Heerser: De Maan Symbool: De Kreeft

Element:

Aarde

Kwaliteit

Hoofd

Heerser:

Saturnus

Symbool:

de Steenbok

 

De Capricornus is net als de centaur, een mythologisch dier met de kop, poten en romp van een steenbok en de staart van een vis. Het is dus andermaal een teken met twee karakters.

De meest bekende kant van Capricornus is die welke bestaat uit de combinatie van de Steenbok, Saturnus en het element aarde. De Steenbok die uit deze combinatie voortvloeit is saai, materialistisch, fantasieloos, ernstig en voorzichtig. En is dan ook ideale fabrikant of koopman; humanitaire overwegingen spelen geen rol als het gaat om geld verdienen.

De staart van de Capricornus blijft echter in het water en laat een andere dimensie van dit teken zien,Steenbokken hebben ondanks hun materialistische in slag heel sterke emoties die ze, omdat ze aardtekens zijn, moeilijk kunnen uiten. Als ze hun emoties niet erkennen, zullen deze blijven doorzeuren totdat ze voldoende uitingsmogelijkheden vinden.

Door deze emoties bezitten Steenbokken ook alle andere zowel positieve als negatieve eigenschappen van een waterteken: genezende vermogens en grote visie maar ook de neiging tot bedrog en manipulatie.

Men zegt dan ook dat er van de bok twee soorten zijn. De een leeft in gevangenschap, vastgebonden aan een paal, de ander wordt grootindustrieel of multimiljonair, een grootvorst in het Westerse kapitalisme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor bestelling click op de foto:
Hiervoor wordt u door gelinkt naar de kunstenaars website van Artleader
Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK)
Dit is een stichting zonder winstoogmerk die opkomt voor de belangen van professionele beeldend kunstenaars in Nederland.  BOK is anno 2018 de meest actieve organisatie in de professionele beeldende kunstsector.

  Beeldend kunstenaar Joek van Draanen Sterrenbeelden     Contact / Informatie - eMail