Stier -- Taurus, 2nd sign of the zodiac; one born under the sign of Taurus (April 24 - May 22)

Stier, 2de beeld van de dierenriem; geboren tussen (24 April 24 - 22 Mei)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_ Stier

 

Voor bestelling click op de foto::
Hiervoor wordt u door gelinkt naar de kunstenaars website van Artleader
Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK)
Dit is een stichting zonder winstoogmerk die opkomt voor de belangen van professionele beeldend kunstenaars in Nederland.  BOK is anno 2018 de meest actieve organisatie in de professionele beeldende kunstsector.

  Beeldend kunstenaar Joek van Draanen Sterrenbeelden     Contact / Informatie - eMail

Element:

Aarde

Kwaliteit

Vast

Heerser:

Venus

Symbool:

De Stier

Geheel tegengesteld aan Aries is Taurus: standvastig, conservatief en zinnelijk. Het teken bevat alle eigenschappen van het vaste teken en het aarde-element. Dit teken stelt een comfortabele, veilig en onveranderlijke omgeving op prijs en houdt aan het verleden vast. Taurus is aards en praktisch en is dientengevolge ook een van de meest productieve tekens.
De vaststelling dat de Stier een oud vruchtbaarheidssymbool is, wijst al min of meer op het feit dat Stieren graag bruikbare dingen maken . Ze waarderen daarbij schoonheid en vorm en combineren dat met creativiteit; Stieren hebben vaak artistieke bekwaamheden. Het zijn dikwijls goede zangers (Taurus regeert de keel), pottenbakkers, beeldhouwers, tuinmannen, of die anderszins bij het werken met aarde zijn betrokken zijn.
Trouw en vasthoudendheid zijn de deugden van dit teken, stijfkoppigheid en het weigeren de noodzaak voor verandering in zien vormen kwade eigenschappen. Het temperament van Taurus lijkt vanzelfsprekend op dat van de Stier.
Hij lijkt passief en tevreden, maar wordt gauw kwaad als hij geprikkeld wordt. Stieren zijn traditioneel kort en stevig gebouwd, met sterke schouders en een dikke nek.
Zinnelijkheid uiten Stieren middels hun liefde voor mooie kleren, juwelen en parfums