Waterman -- Aquarius, 11th sign of the zodiac; one born under sign of Aquarius (January 21 - February 20)

Waterman, 11de beeld van de dierenriem; geboren tussen (21 Januari - 20 Februari)


 

 

 

 

 

 

Element:

Lucht

Kwaliteit

Vast

Heerser:

Saturnus

Symbool:

De Waterman

 Dit is een raadselachtig teken dat geregeerd wordt door twee planeten die een totaal verschillende aard hebben. De een heerst over orde (Saturnus), de ander is anarchistisch van aard (Uranus). Ook hier bevinden zich veel tegenstellingen in het karakter van dit teken, die het erg interessant maken.

Het Uranische gezicht van Aquarius is zoals gezegd anarchistisch, maar zín Saturnale kant gelooft in gezag. Het gevolg van deze paradox is dat Watermannen hun ongebruikelijke ideeŽn aan andere proberen op te leggen. Het is hun opdracht orde te scheppen in hun eigen chaos, om hun ongebruikelijk instincten meester te worden en in juiste banen te leiden. Watermannen leggen zich dan ook toe op het lanceren van nieuwe ideeŽn maar omdat ze zo onpraktisch zijn, hebben ze hulp van andere tekens nodig om ze uit te voeren.

De Waterman wordt niet voor niets afgebeeld terwijl hij water uit een groot vat giet, symbolisch voor het vermogen nieuwe ideeŽn te verspreiden. Aquarius is altijd bezig nieuw, radiaal en afwijkend te zijn en soms wordt dat een obsessie voor hem. Het is vaak excentriek en onbehouwen en hij eist volledige persoonlijke vrijheid.

Juist omdat Aquarius een vast teken is, ontwikkelt de Waterman vaak een levenswijze of gedrag dat onmogelijk kan veranderen. Dit leidt tot nog een paradox: Watermannen stellen zich geheel afwijkend van de gemeenschap op, maar zijzelf blijven onveranderd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hWaterman

 

 

Voor bestelling click op de foto:
Hiervoor wordt u door gelinkt naar de kunstenaars website van Artleader
Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK)
Dit is een stichting zonder winstoogmerk die opkomt voor de belangen van professionele beeldend kunstenaars in Nederland.  BOK is anno 2018 de meest actieve organisatie in de professionele beeldende kunstsector.

  Beeldend kunstenaar Joek van Draanen Sterrenbeelden     Contact / Informatie - eMail